تقسیم بندی محتوایی صفحات در طراحی سایت

طراحی سایت در تبریز

جداسازی محتوای صفحه در طراحی سایت، یکی از مهم ترین گرایش های طراحی سایت در سال 2022 است.

آیا از اخبارهای ورزش، سیاسی و غیره ورق زده اید؟ بدون شک تمام صفحات این روزنامه ها از ستون های مختلفی تشکیل شده است که هر ستون حاوی اخبار متفاوتی است.

جالب است بدانید که صفحات وب شباهت زیادی به صفحات روزنامه دارند و به بخش های مختلفی تقسیم می شوند که هر بخش حاوی محتوای منحصر به فردی است.

چیدمان صفحه وب که برای جداسازی محتوای صفحات در طراحی وب سایت انجام می شود با استفاده از تگ های معنایی انجام می شود.

برای این منظور چهار روش کلی وجود دارد که هر کدام ویژگی های مثبت و منفی خود را دارند.

طراحی جدولی، قابلیت شناور، استفاده از فریمورک و استفاده از فلکس باکس از مهم ترین روش های جداسازی محتوای صفحات در طراحی وب سایت است که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

طراحی جدولی

توجه داشته باشید که طراحی جدولی در تفکیک محتوای صفحه در طراحی سایت به معنای استفاده از تگ <table> نیست، بلکه به معنای نمایش اطلاعات موجود در سایت به صورت کاملا مجزا و طبقه بندی شده است.

اگر کدنویسی تمام شده شامل طرح جدولی باشد، کدهای نهایی بسیار شلوغ خواهند بود و این شلوغی بررسی و تغییر آنها را در مراحل بعدی دشوار می کند.

از ویژگی float استفاده کنید

قابلیت float نیز از دیگر امکاناتی است که در جداسازی محتوای صفحه در طراحی سایت بسیار محبوب است.

توجه داشته باشید که استفاده از این ویژگی ها نیاز به آموزش CSS دارد. تابع شناور نیز مانند سایر روش های موجود دارای معایبی است که از جمله مهمترین آنها می توان به از بین بردن انعطاف سایت اشاره کرد. دلیل این امر در هم تنیدگی جریان طبیعی عناصر است.

قرار دادن هر عنصر در صفحات سایت در یک جریان انجام می شود. برای استفاده از توابع شناور و شفاف، باید جریان های طبیعی را مختل کرد و این امر باعث تشدید از بین رفتن انعطاف پذیری می شود.

با استفاده از چارچوب

این روش از چارچوب هایی مانند بوت استرپ برای جداسازی محتوای صفحات در طراحی وب سایت استفاده می کند.

خوشبختانه نرم افزار CSS توانسته قابلیت ها و ویژگی های جدیدی را برای طراحی بهتر صفحات وب سایت ایجاد کند که فلکس باکس ها از جمله مهم ترین این قابلیت ها هستند.

فلکس باکس ها زمینه ای را برای عناصر سایت و عناصر صفحه فراهم می کنند که بر اساس نوع دستگاهی که کاربر برای بازدید از سایت استفاده می کند، در صفحه قرار می گیرد.

آموزش تفکیک محتوای صفحه در طراحی سایت

شاید بهتر است هنگام انجام هر کاری چارچوب اساسی و کلی کار را در ذهن یا روی کاغذ ترسیم کنیم تا کار را منسجمتر کنیم و به هدف اصلی دست یابیم.

بدون شک تفکیک محتوای صفحه در طراحی وب سایت هرگز از این قاعده کلی مستثنی نبوده است.

برای ایجاد صفحه سایت در مرحله اول صفحه مورد نظر را تقسیم کرده و محل قرارگیری هر عنصر را در صفحه مشخص کنید.

پیشنهاد ما این است که پلان اولیه مورد نظر را بر روی یک برگه بکشید یا با نرم افزارهای موجود در این زمینه آن را تجسم کنید.

اگر به سایت های دیگر توجه کرده اید، احتمالاً متوجه شده اید که اکثر این سایت ها از یک طبقه بندی کلی پیروی می کنند.

یکی از قسمت هایی که برای جداسازی محتوای صفحات در طراحی سایت استفاده می شود، قسمتی به نام Header است.

نام سایت، لوگوی سایت، منو و سایر عناصر از این دست در این بخش گنجانده شده است. بخش Header عمدتا در بالای سایت قرار دارد.

قسمت دیگری که در تفکیک محتوای صفحات در طراحی وب استفاده می شود، قسمتی برای منوی عمودی برای تبلیغات، ارائه خدمات و … می باشد.

لازم به ذکر است که در کنار این بخش، قسمت دیگری وجود دارد که وظیفه آن نمایش محتوای اصلی سایت می باشد. این قسمت بدن نام دارد.

قسمت فوتر آخرین قسمت از جداسازی محتوای صفحه در طراحی وب سایت است که لینک های مهم، راه های ارتباطی و غیره را نشان می دهد.

توجه داشته باشید که زبانه نوار کناری را می توان در دو طرف صفحه قرار داد. این موضوع تغییری در ساختار کلی سایت ایجاد نکرد و در هر دو صورت طراحی کلی اکثر سایت ها یکسان است.

حالا شاید این سوال ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد که چگونه همانطور که قبلا گفته شد محتوای صفحات را در طراحی وب سایت جدا کنیم؟

استفاده از تگ <div> برای جداسازی محتوای صفحه در طراحی سایت

اگر از تگ <div> در تقسیم بندی محتوای صفحات در طراحی وب سایت استفاده می کنید، می توانید از تمام عناصر در Html استفاده کنید.

طراحی ریسپانسیو با استفاده از Html و CSS مبنایی را برای تغییر تقسیم بندی محتوای صفحه در طراحی وب سایت با توجه به دستگاهی که کاربر برای دسترسی به سایت از آن استفاده می کند، فراهم می کند. این دستگاه ها شامل تبلت ها، تلفن های هوشمند و رایانه های شخصی است.

نمایش صحیح عناصر در دستگاه های مختلف مستلزم تغییر اندازه قسمت های مختلف و گاهی پنهان کردن این قسمت ها، جمع کردن متن با توجه به اندازه مرورگر مورد استفاده و گاهی بزرگ کردن آنها است تا کاربران بتوانند محتوای سایت را به درستی ببینند.

بنابراین می توان نتیجه گرفت که تفکیک محتوایی صفحات طراحی وب سایت و واکنش گرا بودن آنها از مهمترین مواردی است که در طراحی وب سایت باید مورد توجه قرار گیرد.

این عوامل می توانند دست به دست هم دهند تا سایت مورد نظر شما را در رتبه های بالای سئو گوگل قرار دهند.

سایت محمد جانبلاغی دارای یک تیم کامل از طراحان وب با تجربه است که تمام حرفه خود را صرف انواع طراحی وب سایت, طراحی سایت فروشگاهی , طراحی سایت وکالت , طراحی سایت پوشاک , طراحی سایت پزشکی , طراحی سایت املاک , طراحی سایت خبری  , طراحی سایت کودکان , طراحی سایت موزیک | طراحی سایت نمایشگاهی , طراحی سایت هنری و… کرده اند.

عملکرد فوق العاده و استثنایی آنها با مشتریان باعث شده است که هر کسب و کاری که برای طراحی وب سایت جدید به ما مراجعه می کند به نتایج درخشانی دست یابد. اکنون به شما کمک می کنیم تا به چنین نتایجی دست یابید.

منابع

https://www.geeksforgeeks.org/div-tag-html/
https://www.interaction-design.org/literature/article/split-the-contents-of-a-website-with-the-pagination-design-pattern
https://gotopshelf.com/articles/breakdown-websites-elements/

5/5 - (10 امتیاز)