اخیراً، هرکسی که در مورد کسب و کار با آنها صحبت می کنیم، برای آن ها طراحی سایت پیشنهاد می دهند. چه محصولی داشته باشیم چه نداشته باشیم!
ما نیز این را به شما پیشنهاد می کنیم؛ اما قبل از آن، باید هدف دقیق راه اندازی سایت خود را بدانید. به عنوان مثال، آیا می خواهید برندسازی کنید، محصولات و خدمات خود را بفروشید یا نماینده سازمان خود باشید؟
شاید به تازگی تصمیم گرفته اید وارد بازار کار شوید و کسب و کار اینترنتی خود را راه اندازی کنید. یا کسب و کار سنتی دارید و به دنبال فروش و درآمد بیشتر هستید، داشتن وب سایت گزینه خوبی برای شماست. همچنین پیشنهاد میکنیم که اگر صاحب کسبوکار سنتی هستید، احتمالاً نسبت به اینترنت کمی انعطافپذیرتر هستید.
تا چند سال پیش، وب سایت ها استفاده محدودی داشتند، اما اکنون تقریباً هر کاری را می توان از این طریق انجام داد.
همچنین بازده و درآمد بیشتری به شما می دهد. در این مقاله می خواهیم بررسی کنیم که چه کسب و کار ها و شرکت هایی به وب سایت نیاز دارند. شاید شما یکی از آنها باشید!
چه کسب و کارهایی به سایت نیاز دارند؟
بسیاری از مشتریان از ما می پرسند که آیا داشتن یک وب سایت برای کسب و کارشان مناسب است؟ چیزی را در ذهن داشته باشید؛ اما آنها در مورد نحوه انجام این کار از طریق وب سایت تردید دارند. یا اصلا سایت براشون مفیده یا نه؟!
1. اگر یک محصول برای فروش دارید
در دنیای واقعی، فقط تعداد محدودی از افراد در مورد شرکت یا فروشگاه شما اطلاعات دارند. حتی اگر بدانند به دلیل دوری راه ترجیح می دهند به یک شرکت یا فروشگاه نزدیکتر بروند. اما اگر شما یک وب سایت دارید، برای مشتری مهم نیست که چقدر از آن فاصله دارید. زیرا تنها با چند کلیک ساده می توانید محصول یا خدمات مورد نظر خود را سفارش دهید. به همین دلیل است که شخصی در جنوب ایران از یک فروشگاه اینترنتی در تهران محصولات را خریداری می کند.
به فروشگاه اینترنتی دیجی کالا فکر کنید! اگرچه این فروشگاه یک فروشگاه فیزیکی نیست و مکان خاصی برای فروش محصول وجود ندارد، اما میلیون ها مشتری دارد و محصول را روزانه میلیاردها تومان به فروش می رساند! یا صدها فروشگاه آنلاین دیگر که روزانه میلیون ها درآمد تولید می کنند.
طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی به شما در صرفه جویی در نیروی کار و کاهش هزینه ها کمک می کند. از طرفی زمان دریافت سفارش بسیار کوتاهتر است و روزانه می توانید برای چندین مشتری سفارش ارسال کنید. در نهایت در زمان و هزینه کمتری چندین برابر بیشتر از یک فروشگاه فیزیکی فروش خواهید داشت.
اگر محصولی دارید اما نمی توانید یک فروشگاه فیزیکی راه اندازی کنید، ساخت فروشگاه اینترنتی گزینه خوبی است. شما با کمک تیم وب سایت محمد جانبلاغی و با هزینه ای مناسب فروشگاه اختصاصی خواهید داشت.
2. اگر قصد ارائه خدمات را دارید
تا چند سال پیش که کسب و کار آنلاین چندان رایج نبود، باید مکانی گران قیمت را برای گذراندن دوره آموزشی یا راه اندازی یک شرکت خدماتی در نظر می گرفتید. اما امروزه تنها با کمک یک وب سایت و با حداقل هزینه می توانید این کار را انجام دهید.
اگر در زمینه خاصی تخصص دارید یا خدماتی برای ارائه دارید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک وب سایت راه اندازی کنید.
این خدمات می تواند ساده یا تخصصی باشد. مثلا شرکت های نظافت منزل خدمات ساده ای ارائه می کنند اما شرکت های نرم افزاری خدمات تخصصی ارائه می دهند! در هر صورت داشتن وب سایت گزینه مناسبی برای ارائه این خدمات است.
زمانی که یک وب سایت دارید، می توانید تمام خدمات خود را یک بار برای همیشه در سایت قرار دهید و کاربران را به دیدن خدمات شما دعوت کنید! از طرفی اگر کاربران شما سفارشی داشته باشند به راحتی می توانید سفارش کاربر را به صورت آنلاین از طریق سایت گرفته و انجام دهید.
حالا فرض کنید برای کسب و کار خود وب سایت ندارید! شما باید تمام خدمات خود را برای هر مشتری توضیح دهید، به سوالات آنها پاسخ دهید و در نهایت برای دریافت سفارش از مشتری، اطلاعات او را به صورت دستی در دفتر ثبت کنید و سپس خدمات او را ارائه دهید.
3. اگر بهدنبال برندسازی هستید
همه ما برای یافتن پاسخ سوالات خود در گوگل جستجو کرده ایم. پس از جستجو ده سایت در صفحه اول نتایج و هزاران سایت در صفحات دیگر ظاهر می شوند و در نهایت روی یکی از آنها کلیک می کنیم. اگر این سایت بتواند به خوبی به سوال ما پاسخ دهد و بارها و بارها تکرار شود، برند آن برای همیشه در ذهن ما خواهد ماند.
به طور کلی، ما دو نوع برندسازی در ذهن داریم:
برند شخصی
برندسازی سازمانی یا شرکتی
اگر سایت شخصی داشته باشید و در زمینه خاصی محتوای با کیفیت و جذاب تولید کنید، پس از مدتی برای کاربران شناخته خواهید شد. به این ترتیب به مرجعی در همان زمینه تخصصی تبدیل می شود و دیگران مرتب از سایت شما بازدید می کنند.
شاید بپرسید، تا وقتی اینستاگرام است چرا برای برندینگ، باید سایت بسازیم؟
اشاره کردیم که داشتن یک وب سایت هم روند برندسازی را سرعت می بخشد و هم به آن قدرت بیشتری می دهد. بنابراین اگر می خواهید یک برند قوی و ماندگار برای خود ایجاد کنید، به طراحی وب سایت فکر کنید.
مورد دوم برندسازی سازمانی است. مردم همیشه به دنبال موضوعات مختلف در اینترنت هستند.
اگر وب سایت شما یکی از بهترین نتایج در گوگل باشد، پس از مدتی در ذهن مردم به یک برند تبدیل می شوید و مرتب به شما مراجعه می کنند. بدون خرج کردن پول زیاد. حالا اگر می خواهید در دنیای فیزیکی یک برند شوید، مثل قبل باید میلیون ها تومان هزینه کنید.
به عنوان مثال، یک آموزشگاه زبان می خواهد مشتریان بیشتری جذب کند. داشتن وب سایت و ارسال مطالب جالب و مفید و همچنین ارتباط صادقانه با کاربران باعث می شود کاربران به سراغ شما بیایند و در کلاس های شما شرکت کنند.
4. از طریق بازاریابی محتوایی میخواهید کسب درآمد کنید
گاهی اوقات شما محصول خاصی برای فروش در سایت ندارید، اما در زمینه خاصی مهارت و اطلاعات دارید. یا علاقه مند به کار در زمینه خاصی هستید. در این صورت داشتن یک وب سایت پیشنهاد خوبی برای جلب نظر شماست.
به عنوان مثال، شما قصد دارید در زمینه برندسازی شخصی برای پزشکان کار کنید. با تحقیق در مورد بازار هدف خود، محتوای مورد علاقه آنها را تولید کرده و در سایت قرار می دهید.
پس از مدتی بازاریابی محتوا افراد را به سمت سایت و صفحه کسب و کار شما جذب می کند. این افراد حاضرند برای استفاده از حرفه و مهارت شما پول بپردازند. مخاطبی بسازید که حاضر است برای استفاده از حرفه و مهارت های شما پول بپردازد. یا مثلا قصد دارید در زمینه مد و زیبایی فعالیت کنید. مقالات کاربردی و با کیفیت در مورد ترندهای روز، انتخاب لباس و بسیاری مسائل دیگر را در بخش وبلاگ سایت منتشر کنید.
برخی افراد فکر می کنند که بازاریابی محتوا در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام یا لینکدین نیز امکان پذیر است. چرا پول اضافی خرج کنیم؟! اما مشکل اینجاست که پست های قبلی اینستاگرام شما قدیمی است و بعد از مدتی زیاد دیده نمی شود. با این حال، انتشارات در سایت حتی سال ها پس از انتشار از طریق گوگل و سایر موتورهای جستجو ترافیک دریافت می کنند، که به این معنی است که انتشارات در سایت بسیار بادوام تر هستند.
نمونه آن مجله اینترنتی مدوپیا است که در زمینه مد فعال است. این مجله علاوه بر صفحه اینستاگرام خود دارای یک وب سایت فعال نیز می باشد که به انتشار مطالب با کیفیت و کامل می پردازد. این امر به مدوپیا اعتبار بیشتری بخشید و آن را به اطلاعات مرجع تخصصی در زمینه مد تبدیل کرد.
5. از طریق سایت میخواهید با مشتریان در ارتباط باشید
مشتریان مهمترین دارایی هر کسب و کاری هستند! در واقع مشتریان یک کسب و کار آنقدر مهم هستند که بدون آنها هیچ کسب و کاری وجود ندارد. اگر کسب و کار شما فیزیکی است، احتمالاً چیز زیادی در مورد مصرف کنندگان نمی دانید. اما با استفاده از سایت می توانید به اطلاعات کاربری آنها دسترسی داشته باشید.
به عنوان یک صاحب کسب و کار می توانید اطلاعاتی در مورد مشتریان خود داشته باشید و در مناسبت های مختلف با آنها ارتباط برقرار کنید. برای مثال با داشتن ایمیل برای کاربران می توانید کدهای تخفیف خود را برای مناسبت های مختلف برای آنها ارسال کنید.
یا می توانید پزشک، مدیر یا صاحب کسب و کار باشید. پیشنهاد می کنیم یک وب سایت داشته باشید و اطلاعات خود را در آن قرار دهید. به عنوان مثال، اطلاعات شخصی، آدرس مطب یا کلینیک شما و شماره تماس.
همچنین یک بخش پرسش و پاسخ با کاربران و مشتریان خود در سایت در نظر بگیرید. با انجام این کار، شما همیشه با مشتریان خود در ارتباط خواهید بود. پیشنهاد می کنیم مطالب مرتبط با کار خود را در قسمت وبلاگ قرار دهید.