9 راهکار طلایی برای افزایش سرعت سایت

شاید فکر کنید با شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام یا فیس بوک، افراد کمی از وب سایت ها بازدید می کنند، اما اینطور نیست و مهم ترین بخش هر کسب و کاری همچنان وب سایت آن است، حتی اگر این وب سایت فقط برای معرفی شما استفاده شود.

مطالعات نشان می دهد که افراد قبل از خرید یا استفاده از خدمات یک شرکت یا حتی برای بهبود اطلاعات عمومی خود در مورد موضوع مورد نظر خود از موتورهای جستجو استفاده می کنند و این بدان معنی است که وب سایت شما مهمترین بخش تجارت شما خواهد بود.

وب سایت شما نه تنها باید رابط کاربر پسند و محتوای خوب داشته باشد، بلکه برای موفقیت بیشتر باید سرعت بارگذاری صفحات وب سایت خود را نیز در نظر بگیرید. حتما شما هم در شرایطی بوده اید که خرید یا اطلاعات مورد نظر خود را در گوگل جستجو کنید و از سایتی با محتوای بسیار خوب بازدید کنید، اما باید مدت زیادی صبر کنید تا صفحات بارگذاری شوند.

این وضعیت برای همه آزاردهنده خواهد بود، به خصوص اگر عجله داشته باشند و قطعا اگر این سرعت سایت خیلی کم باشد، مخاطب منصرف شده و صفحه شما را ترک می کند و چه چیزی بدتر از این؟

افزابش سرعت بارگذاری سایت

سرعت پایین بارگذاری صفحات وب سایت می تواند به اعتبار شما لطمه بزند و در نتیجه تمام وقت و هزینه ای که صرف تولید محتوا و طراحی سایت و سئو کرده اید بی فایده خواهد بود و ضرر بزرگی متحمل خواهید شد زیرا همه این کارها بدون توجه به سرعت بارگذاری انجام می شود. و بهینه سازی سایت بی نتیجه است.

برعکس، اگر به سرعت بارگذاری وب سایت خود توجه کنید و وب سایت شما از سرعت بالایی برخوردار باشد، موفقیت کسب و کار شما چند برابر خواهد شد.

سرعت بارگذاری سریع در کنار محتوای با کیفیت می تواند مشتریان و مخاطبان بیشتری را جذب کند، در نتیجه آمار بازدید سایت شما افزایش می یابد و می توانید سریعتر به جایگاه های برتر گوگل و سایر موتورهای جستجو برسید.

اولین قدم برای اطمینان از سرعت بارگذاری سریع وب سایت، استفاده از یک سازنده وب سایت قابل اعتماد است که بهترین فناوری را ارائه می دهد. اما این تازه شروع کار است و زمانی که یک سرور وب سایت قوی طراحی و اجرا کردید، باید محتوای خود را بهینه کنید.

شما باید بین انواع محتوایی که در وب سایت خود قرار می دهید تعادل خوبی داشته باشید. پس از طراحی وب سایت و آماده سازی پلتفرم کاری خود، باید مشخص کنید که وب سایت شما به چه محتوایی بیشتر نیاز دارد و در چه زمینه ای فعالیت دارید، اگر نیاز به آپلود فایل های ویدیویی سنگین دارید، توجه داشته باشید که چنین فایل هایی به پهنای باند زیادی از وب نیاز دارند.

همچنین سرعت بارگذاری محتوای متنی بسیار بیشتر از تصویر است. بنابراین باید به چیدمان مطالب و ترتیب اولویت آنها توجه داشته باشید.

برای بهینه سازی و افزایش سرعت وب سایت باید عوامل مختلفی را در نظر بگیرید، ممکن است در ابتدا دشوار به نظر برسد اما غیرممکن نیست و با رعایت نکاتی می توانید این کار را انجام دهید.

در این مقاله افزایش سرعت سایت سعی کرده ایم بهترین نکات مورد نیاز برای بهینه سازی سرعت وب سایت را به شما بگوییم و در مورد اهمیت رعایت این نکته صحبت کنیم، پس با ما همراه باشید.

بهینه سازی سرعت وب سایت چیست و چقدر اهمیت دارد؟

به عبارت ساده، سرعت وب سایت به معنای زمان بارگذاری و نمایش وب سایت از لحظه کلیک بر روی لینک آن است. از آنجایی که امروزه اکثر کاربران به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند، صبر و تحمل آنها برای بارگذاری صفحه وب سایت بسیار کمتر است. طبق تحقیقات انجام شده، 4 ثانیه سرعت مناسبی برای بارگذاری صفحات وب سایت است.

بهینه سازی سرعت وب سایت را نباید با عبارت ادراک عملکرد اشتباه گرفت، زیرا این نوع عملکرد بدون توجه به آمار فنی که سرعت سایت شما را نشان می دهد، روان بودن سرعت وب سایت شما را ارزیابی می کند. از آنجایی که این دو مفهوم کاملاً متفاوت اما مهم هستند، همیشه باید سرعت وب سایت و عملکرد در نتیجه را به صورت موازی در نظر بگیرید.

اما ممکن است تعجب کنید که چرا بهینه سازی سرعت وب سایت اینقدر مهم است. همانطور که گفتیم زمان بارگذاری وب سایت تاثیر زیادی بر قابلیت استفاده، جذب مخاطب و حتی موتور جستجو دارد و اگر سرعت بارگذاری سایت شما بیش از 4 ثانیه و در نهایت 10 ثانیه طول بکشد، بیشتر مخاطبان خود را از دست خواهید داد.

ناگفته نماند که هر چه وب سایت شما سریعتر بارگذاری شود، استفاده از ویژگی های آن برای کاربران آسان تر است. به عنوان مثال سریعتر وارد صفحه خرید و پرداخت یا صفحه خدمات مشتری می شود و گفتگو با کارشناس فروش آنلاین برایش راحتتر خواهد بود. هرچه این فرآیند سریعتر انجام شود، رضایت مخاطبان بیشتر خواهد بود.

تاثیر سرعت وب سایت بر موتورهای جستجو

یکی از الگوریتم هایی که گوگل برای رتبه بندی بررسی می کند سرعت وب سایت است. هنگامی که سایت شما به کندی بارگذاری می شود، موتور جستجو صفحات کمتری را با توجه به ظرفیت خود جستجو می کند و کاهش تعداد صفحات جستجو بر رتبه شما تأثیر منفی می گذارد.

با گذشت زمان، گوگل سایت هایی را که سرعت بارگذاری پایینی دارند جریمه می کند و اگر سرعت سایت خود را بهبود ندهید، به سرعت به یکی از هزاران سایت فراموش شده تبدیل خواهید شد.

نکاتی برای افزایش سرعت بارگذاری وب سایت

اکنون که با اهمیت و تأثیر افزایش سرعت سایت آشنا شدید، زمان آن فرا رسیده است که راه های افزایش سرعت سایت را بیاموزید و بدانید که چگونه مخاطبان خود و گوگل را راضی نگه دارید.

1. شلوغ کاری در صفحه اصلی ممنوع!

اگر می خواهید فقط یک امتیاز از این مقاله را به عنوان نقطه شروع برای شروع کار خود بگیرید، همین است. مشغول بودن صفحه اصلی ممنوع است. به زبان ساده: هر چه ساده تر، زیباتر

سعی کنید اولین صفحه اصلی وب سایت خود را بیش از حد شلوغ نکنید و متن، تصویر و ویدیوی زیادی را در آن صفحه قرار ندهید زیرا این کار تأثیر منفی بر موفقیت شما خواهد داشت.

قرار دادن تعداد زیاد فیلم و تصاویر کارتونی در صفحه اول باعث می شود صفحه شما دیر بارگذاری شود. سعی کنید مطالب اصلی و مهم خود را به صورت خلاصه در این صفحه قرار دهید.

صفحه اول وب سایت شما تقریباً مهمترین قسمت آن است و باید در چیدمان، اولویت محتوا و نوع محتوایی که در آن قرار می دهید بسیار مراقب باشید زیرا تنها یک اشتباه یا چیدمان نامناسب و رابط کاربری نامناسب می تواند باعث کمبود تعامل بین شما و مخاطب و فرار از آن شود.

برعکس، اگر چیدمان و قرارگیری محتوا در صفحه اصلی درست باشد، باعث می شود که مخاطب از همان لحظه ای که وارد وب سایت شما می شود جذب آن شود و به راحتی اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورد.

اگر نگران از دست دادن محتوای خود هستید، می‌توانید طرح‌بندی صفحه اصلی را به گونه‌ای طراحی کنید که محتوای جالب در بخشی از صفحه اصلی را به طور خلاصه به مخاطب نشان دهید و سپس برای مطالعه آن به صفحه دیگری هدایت شوید.

برای این کار می توانید از دکمه هایی مانند: ادامه مطلب و افزودن وبلاگ من استفاده کنید تا مخاطبان با مراجعه به این صفحه از مطالب شما مطلع شوند.

به خصوص اگر یک وب سایت فروشگاه آنلاین دارید، حتماً بخش وبلاگ خود را در نظر داشته باشید و محتوای مربوط به محصولات یا روش هایی را که می توانند از آن محصولات برای مخاطبان استفاده کنند ارسال کنید.

2. رهبران را شناسایی کنید!

بنری که در بالای سایت شما بارگذاری می شود مهمترین قسمت آن است. بنابراین اگر چیزی دارید که قطعاً می خواهید دیده شود، باید آن را در این قسمت قرار دهید.

بهتر است از این بخش هوشمندانه و استراتژیک استفاده کنید و تفاوت خود را با سایر سایت های رقیب در این مکان نشان دهید.

تا زمانی که بقیه سایت شما لود شود، اولین چیزی که توجه مخاطب را به خود جلب می کند، بنر یا به اصطلاح بالای وب سایت است، بنابراین باید این قسمت را با عکس ها یا عناوین جذابی که مخاطبان شما دوست دارند پر کنید.

اگر وب سایت فروشگاهی دارید، می توانید آخرین محصولات یا کالاهای تخفیف دار خود را قرار دهید و در صورتی که شرکت خدماتی هستید خود را در این قسمت معرفی کنید.

می توانید یک لوگو، شعار یا متن جذاب شرکت مربوط به کسب و کار یا وبلاگ خود قرار دهید. می توانید مجموعه ای از آخرین مقالات را قرار دهید یا دکمه خرید را در این قسمت قرار دهید.

اساساً اولین بنر در سایت شما باید به مخاطبان شما نشان دهد که چه کاری انجام می دهید و مهمتر از همه، شما باید صفحه اول خود را ساده، تمیز و منظم نگه دارید.

در واقع این بخش مانند ویترین است، بنابراین اگر چیزی برای نمایش دارید که باعث جذب مخاطب می شود، آن را در این قسمت قرار دهید. اگر توانستید در نگاه اول مخاطب را جذب کنید، مطمئن باشید که از صفحات دیگر نیز دیدن خواهد کرد.

برای همه اینها یک قانون وجود دارد. برای معرفی خود در این قسمت می توانید از انیمیشن های ساده استفاده کنید.

یکی دیگر از مواردی که به شدت بر افزایش سرعت وب سایت تأثیر می گذارد، محتوای جاسازی شده است. بارزترین مثال از محتوای جاسازی شده، ویدیوهایی است که از YouTube، Apart یا فیس بوک در سایت خود قرار می دهید.

از آنجایی که منبع این ویدیوها سایت دیگری و هاست شما است، دیگر قادر به بهینه سازی یا کنترل زمان بارگذاری نخواهید بود، بنابراین اگر سرعت سایت شما کاهش یابد، نمی توانید مشکل را برطرف کنید.

تصور کنید شخصی برای خواندن مقاله ای در مورد “اهمیت طراحی سایت برای یک کسب و کار” و خواندن متن موجود به سایت شما آمده است و اکنون می خواهد ویدیویی را که از یوتیوب گرفته اید تماشا کند.

همانطور که می دانید در ایران برای استفاده از یوتیوب به ابزارهایی برای تغییر مرورگر نیاز دارید و زمانی که این ویدیو لود نمی شود و سایت شما دیر لود می شود قطعا مخاطبان سایت شما را ترک خواهند کرد.

با این حال، وجود چنین مشکلاتی به این معنی نیست که محتوای تعبیه شده باید حذف شود. یک راه خوب برای حل این مشکل این است که یک یا چند ویدیو را در سایت خود قرار دهید. می توانید از روش جاسازی ویدیو استفاده کنید. از آنجایی که سرور میزبان شما این موارد را کنترل می کند، تأثیر کمتری بر سرعت بارگذاری سایت خواهد داشت.

وقتی صحبت از قرار دادن رسانه هایی مانند ویدئو، پادکست، یا تصاویر و انیمیشن ها در سایت می شود، از خود بپرسید آیا ارزشش را دارد یا برای من سود خواهد داشت؟

اگر به این سوالات پاسخ مثبت نمی دهید، بهتر است ایده رسانه ای را کاملاً کنار بگذارید.

البته باید بدانید که استفاده هوشمندانه از رسانه ها، تصاویر و پادکست های خوب در سایت می تواند باعث افزایش مخاطب شود زیرا ذهن انسان ناخودآگاه حافظه تصویری فعال تری دارد و تصاویر را بهتر به خاطر می آورد.

4. بهینه سازی اندازه تصاویر را فراموش نکنید!

ساده ترین راه برای بهینه سازی اندازه تصاویر استفاده از فرمت JPEG به جای PNG برای تصاویر است.

فایل‌های فرمت JPEG عموماً بهینه‌تر هستند و سریع‌تر بارگذاری می‌شوند. هیچ تفاوتی بین کیفیت تصویر JPEG و PNG وجود ندارد و می توانید از وب سایت های آنلاین مانند TinyJPG، Compressor.io و ImageOptimizer برای بهینه سازی تصاویر خود استفاده کنید.

مطمئن شوید که تمام عکس‌های نمایه‌شده با محتوای متفاوت و عکس‌هایی که در متن استفاده می‌کنید دارای برش یکسان هستند. (اندازه تصویر نمایه و متن متفاوت است، اما باید در همه متون یکسان باشد).

سایت هایی که توسط تیم طراحی سایت محمد جانبلاغی طراحی می شوند به طور خودکار تمام تصاویر خود را با توجه به اندازه مکان خود فشرده می کنند. این یک نوع فشرده سازی است که سرعت بارگذاری سایت را افزایش می دهد.

5. از رابطه متن و تصویر آگاه باشید!

استفاده از متن و تصاویر در کنار هم مانند نگهداری از دو حیوان خانگی در یک خانه است. گاهی این دو بهترین دوستان هستند و گاهی بدترین دشمنان. بنابراین بهتر است برای هر کدام قلمرو و فضای خاصی در نظر گرفته شود تا هماهنگی بیشتری با هم داشته باشند.

برای درک این موضوع تصور کنید: رنگ پس زمینه سایت و فونت شما سفید است و متن باید روی تصویر نمایش داده شود. اگر متن سریعتر از تصویر بارگذاری شود، متن تا زمانی که تصویر نمایش داده نشود نامرئی خواهد بود، که برای شما بدترین چیز است. بهتر است از انتخاب رنگ های خنثی برای فونت خودداری کنید.

قانون طلایی: از قرار دادن متن در یک تصویر جداگانه خودداری کنید. شما می توانید تنها چیزی را که برای شما بسیار مهم است، مانند لوگوی شرکت خود، روی تصویر قرار دهید.

قرار دادن متن روی یک تصویر به صورت انیمیشن متحرک باعث تاخیر در بارگذاری می شود و در نتیجه اطلاعات خود را از دست می دهید و بوم خالی برای مخاطبان باقی می ماند که باید منتظر بارگذاری تصویر بمانند. به جای انجام این کار، بهتر است یا متن را روی عکس در فتوشاپ قرار دهید یا فقط از متن ساده استفاده کنید. می توانید یک قاب طراحی کنید و تصویر مورد نظر را در بالا یا زیر آن قرار دهید.

6. کلمات کلید موفقیت شما هستند!

همانطور که گفتیم، متون سریعتر از تصاویر بارگذاری می شوند. اما این تنها دلیلی نیست که باید مراقب کیفیت و نوع کلمات انتخابی خود باشید. عنوان جذاب، استفاده از شعار تبلیغاتی یا کلمات زیبا در صفحه اصلی و به خصوص در بنر اصلی سایت می توانید استفاده کنید.

بخش وبلاگ فروشگاهی مانند داشتن یک مجله اختصاصی است که می توانید از آن برای تشویق مخاطبان خود به خرید محصولات از طریق متنی که می خوانند استفاده کنید. پس قدرت کلمات را دست کم نگیرید.

7. تعداد و نوع فونت های خود را کاهش دهید.

بهتر است از فونت های عجیب و غریب زیاد استفاده نکنید. استفاده از دو یا سه فونت اصلی برای نشان دادن منظور شما کافی است. بالاخره با استفاده از دو یا سه نوع خودکار نشان می دهید که حرفه ای هستید و تا حدی در کارتان ثبات دارید. هر چه چیزها را ساده تر نگه دارید، بهتر است. شاید فکر کنید استفاده از فونت های مختلف جذاب خواهد بود، اما اینطور نیست. اگر از فونت های مختلف استفاده کنید ناخودآگاه باعث سردرگمی مخاطب می شوید که راه برگشتی نخواهد داشت.

نوع فونتی که برای نوشتن انتخاب می کنید بسیار مهم است. اگر قصد استفاده از فونت های سفارشی و خاص را دارید، باید بدانید که این عناصر مانند رسانه ها بر سرعت بارگذاری وب سایت شما تاثیر می گذارد. (نحوه ی انتخاب بهترین فونت در طراحی سایت چگونه است؟)

8. استفاده از انیمیشن ها را کاهش دهید!

آیا شنیده اید که می گویند همه چیز باید در حد اعتدال باشد، حتی غذا؟ خب در دنیای مجازی و اینترنت می توان از این ضرب المثل برای انیمیشن استفاده کرد.

استفاده از انیمیشن ها مانند خوردن شیرینی های اعتیاد آور است و هر چه بیشتر با ویژگی های آنها آشنا شوید، تمایل بیشتری به استفاده از انیمیشن ها در سایت خود خواهید داشت و استفاده بیش از حد از انیمیشن ها به معنای مرگ وب سایت شما است و باعث می شود وب سایت شما بسیار کند بارگذاری شود.

می دانیم که نمی توان به طور کامل استفاده از انیمیشن ها را کنار گذاشت، زیرا باعث جذابیت بیشتر سایت و افزایش بازدید مخاطبان می شود، اما بهتر است بین بد و بدتر، بد را انتخاب کنید.

انیمیشن دو جنبه خوب و بد دارد، بنابراین باید در استفاده از آنها کاملا معتدل باشید. بهتر است از GIF استفاده نکنید. تصاویر ممکن است ساده و متحرک به نظر برسند، اما بیش از حد سنگین هستند و باعث می شوند سایت به کندی بارگذاری شود.

بهترین چیز در مورد انیمیشن ها این است که آنها را در پایین یا وسط صفحه و در ابتدای متن یا بنر افتتاحیه خود قرار دهید تا به مخاطب اطلاع دهید که چیزی برای نشان دادن دارید. به این ترتیب می توانید از کنجکاوی مخاطب برای بازدید از سایت شما و خواندن محتوای اصلی مطمئن شوید، انیمیشن نیز لود می شود.

9. نسخه موبایل را فراموش نکنید!

تعداد کاربران تلفن همراه هر روز در حال افزایش است و تعداد بیشتری از افراد به مرور وب سایت ها یا خرید آنلاین از طریق تلفن های هوشمند خود می پردازند.

تصور کنید تمام جزئیات یک وب سایت به خوبی در کف دست شما قرار می گیرد و می توانید کار خود را در هر کجا که هستید بدون نیاز به روشن کردن لپ تاپ و غیره انجام دهید. قطعا باید به فکر ایجاد نسخه موبایلی از سایت خود باشید.

شما می توانید نسخه طراحی شده توسط تیم طراحی سایت محمد جانبلاغی را به دلخواه تغییر دهید، اما آنچه باید در نظر داشته باشید این است که فضای نمایش موبایل بسیار محدودتر از نسخه دسکتاپ است و باید در انتخاب عناصر مورد نظر دقت بیشتری داشته باشید. معمولاً بهتر است ابتدا نام، لوگو و برچسب شرکت را بنویسید. (طراحی سایت ریسپانسیو چیست؟)

همچنین، مطمئن شوید که تمام موارد اضافی را که سرعت بارگذاری را کاهش می دهد حذف کرده اید، زیرا ممکن است تاخیر بیشتری را در نسخه موبایل تجربه کنید.

برای استفاده از فضای صفحه نمایش کوچک موبایل می توانید صفحه خوش آمدگویی را تا بارگذاری کامل سایت ایجاد کنید یا یک لوگو و عکس چشمک زن قرار دهید تا مخاطب برای چند ثانیه سرگرم شود و زمان بیشتری برای بارگذاری داشته باشید. اما به هر حال باید سریعتر این مشکل را برطرف کنید. زیرا مخاطبان در اولین بازدید منتظر شما خواهند بود اما در بازدیدهای بعدی نمی توانند منتظر بمانند و به سایت رقیب خواهند رفت.

تست افزایش سرعت سایت

پس از انجام تمام موارد ذکر شده برای افزایش سرعت سایت، نوبت به تست و بررسی نتایج می رسد. با استفاده از PageSpeed ​​Insights ساخته شده توسط Google و Pingdom Tools، می توانید سرعت سایت خود را آزمایش کنید. هر دو ابزار به شما امکان می دهند سرعت صفحات وب سایت خود را بررسی کنید و مشکلات بارگذاری را به شما گزارش دهید تا بتوانید آنها را برطرف کنید.

آخرین کلمه

کندی بارگذاری سایت گاهی اوقات نتیجه کاهش سرعت اینترنت است، اما اگر وب سایت شما همیشه کند است، زمان شروع و رفع این مشکل فرا رسیده است. علاوه بر سرعت بارگذاری وب سایت، موضوع دیگری که باید به آن توجه کرد عملکرد ادراکی یا نتیجه ای است.

به هم ریختگی و پر شدن صفحه اصلی را نیز در نظر بگیرید. این صفحه ویترین شما خواهد بود، بنابراین بهتر است همیشه آن را تمیز و مرتب نگه دارید و از یک طراح وب حرفه ای که با UI و UX آشنایی دارد کمک بخواهید.

هر چه محتوای کمتری در این صفحه داشته باشید و فیلم ها و انیمیشن های سنگین روی آن قرار ندهید، صفحه شما سریعتر بارگذاری می شود و مخاطبان بیشتری جذب آن می شوند.

5/5 - (16 امتیاز)
فیسبوک
توییتر
لینکدین
پینترست
ردیت
اسکایپ
تلگرام
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما