مشاوره چیست، مشاور کیست؟

مشاوره فرصتی است برای در میان گذاشتن، افکار و احساسات و مشکلات شما با فردی متخصص، بی‌طرف و بدون تعصب که می‌‌تواند کمک کند تا مهارتهای جدید را فرا گیرید و راههای برخورد با موقعیتها را به‌گونه‌ای بیاموزید که بتوانید مشکلاتی را که در آینده‌ برای شما پیش می‌آید به نحو تواناتر و کارآمدتری حل کنید.

مشاورین سعی می‌کنند تا شما در جریان گفتگو احساس راحتی کنید. آنها اضطراب اولیه شما را درک کرده و کمک می‌کنند تا بتوانید مسائل مورد نظر خود را به زبان آورید. مشاوره در واقع قسمت کردن افکار و احساساتتان با اطمینان و اعتماد با شنونده‌ای خوب و بی‌طرف است تا به شما کمک کند از بار هیجانی و استرس بکاهید، رفتار خود را به منظور برخورد و مقابله موثر با یک مشکل تغییر دهید، از توانایی‌ها و نقاط قوت خود آگاه شوید و در موارد خاص اطلاعات مربوطه به شما ارائه می‌شود تا با آموزشهای جدید بر توانمندیهای خود بیفزایید و در نهایت شما را یاری می‌دهد تا خود و دیگران را با نگاهی جدید ببینید.

دانشجویان در ضمن تحصیل گاه با مشکلات استرس‌زایی مواجه می‌شوند که به راحتی قابل حل نیست و یا به دلایلی روشهای معمول برای رفع آنها کار‌ساز نمی‌باشد.

برخی از این مشکلات عبارتند از: کمبود اعتماد به نفس، روابط اجتماعی ناکارآمد و ناپایدار، مشکلات تحصیلی،‌ دشواری در تصمیم‌گیری، اشتغال فکر به موضوعات مختلف و… مرکز مشاوره خدمات گوناگونی را در زمینه حل این مشکلات و دیگر مسائلی را که با آن روبرو هستید ارائه می‌دهد.

ذکر این نکته ضروری است که رازداری اولین اصل حرفه‌ای مشاوره است و کلیه موضوعات که در جلسه مشاوره مطرح می‌شود محرمانه مانده و بدون اطلاع و رضایت شما هیچ‌گونه اطلاعاتی به هیچ فرد یا مقامی داده‌نمی‌شود. اصل دیگر در مشاوره پذیرفتن بدون قید و شرط مراجع است. بدین‌معنا که مشاور فردی بدون پیش‌داوری است که در مورد شما با هر گونه اعتقاد، نگرش، رفتار و یا خصوصیات شخصیتی که باشید قضاوتی نمی‌کند و شما را تا پایان مشاوره بدون هیچ‌گونه داوری می‌پذیرد.

در واقع مشاوره فضای امنی است که در آن درباره مسائل و مشکلات شما صحبت شده تا به سوی راه حل‌های مفید و مناسب رهنمون گردید. آخرین نکته اینکه اقدام برای مشاوره و ادامه آن امری کاملاً اختیاری است. شما در شروع، ادامه یا قطع مشاوره و یا انتخاب مشاور اختیار کامل دارید، تنها وظیفه شما این است که هرگونه تصمیمی را قبلاً به مشاور خود اطلاع دهید.

محمد جانبلاغی

امتیاز رضایت شما
فیسبوک
توییتر
لینکدین
پینترست
ردیت
اسکایپ
تلگرام
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما