نشانه های اعتیاد به شبکه های اجتماعی
امروزه زندگی انسان با نحوه زندگی اجدادش بسیار متفاوت شده و شاید یکی از اساسی ترین تفاوت ها،وجود وسایل جمعی در سطح جهانی باشد.
اگر چه وجود این امکانات ،زندگی را راحت تر کرده است،همانند بسیاری از امکانات دیگر،استفاده نابجا یا بیش از حد آن،به بروز مشکلات و معضلاتی می انجامد که اعتیاد به این شبکه های اجتماعی یکی از آنهاست.
اعتیاد به معنای عادت کردن غیر طبیعی جسمی یا روانی به هر ماده یا فعالیت خاص است. از نشانه های اعتیاد ، اختصاص دادن زمان بیش از حد برای یک کار یا فعالیت مرتیط با آن است که در ازای آن،زمان برای انجام کارهای ضروری زندگی فدا می شود و این یکی ازدغدغه های هر پدر و مادر مسئول و دلسوز به شمار می آید.
اما به راستی چه عواملی می توانند باعث اعتیاد و وابستگی به این شبکه های اجتماعیشوند؟
از دلایل اجتماعی این معضل می توانیم به فقدان تربیتی صحیح در خانواده هایی که قادر نیستند رفتارهای نابهنجار نوجوان و جوان را به درستی مهار کنند;از آنجایی که این ارتباطات رو در رو انجام نمی گیرد به مرور باعث کم شدن اعتماد به نفس و عزت نفس در ارتباطات در شرایط واقعی می شود افراد لحظه به لحظه از زندگی دوستان و آشنایان با خبر می شوند اما مجموع کل ارتباطات غیر دیجیتالی آنها در محیط واقعی به نسبت محیط مجازی بسیار کمتر است.
باید مدعی شد که در دنیای مجازی امروزی ،زمان بسیاری صرف وقت گذرانی در این شبکه ها می شود.
با پیشرفت دنیای مجازی خطر بسیار جدی کودکان و نوجوانان را تهدید می کند و متاسفانه یک الگوی تربیتی که در بسیاری از خانواده ها قرار گرفته است این است که
اکثر والدین وقتی فرزندانشان اشتباهی انجام می دهد با خشونت با فرزندشان رفتار می کنند و این اشتباه فرزندشان را با سرزنش مکرر به فرزند شان منتقل می کنند.
به دلیل اینکه دوران نوجوانی دوران بحران و تجربه است والدین باید برای تربیت فرزندان خود اهمیت بیشتری قائل شوند و از روشهای تربیتی صحیح استفاده کنند.
و مطلب آخر اینکه کتاب های مربوط به برنامه ریزی و مهارت های زندگی را بیشتر بخوانید ووقت خود را که هر ساعتش می تواند میلیون ها ریال قیمت داشته باشد در دنیای مجازی هدر ندهید.