آگاهی والدین جهت کمک به فرزندان خود در زمینه پیشرفت تحصیلی آنان می تواند تأثیر بسزایی بر قرار گیری آن ها در مسیر مناسب داشته باشد.
برخی والدین راجع به پیشرفت تحصیلی فرزندان خود اطلاعاتی دارند و خیلی خوب عمل می نمایند. سایر والدین هم می توانند با مراجعه به مراکز مشاوره و استفاده از راهنمایی های افراد خبره در این زمینه، فرزندان خود را در مسیر درستی از پیشرفت تحصیلی قرار دهند.
۱- انتظار نداشته باشید که فرزندان شما، آرزوهای شما را برآورده نمایند
والدین هیچ گاه نباید تحقق آرزوهایی که خود در دوران تحصیل به آن دست نیافته اند را از فرزندان خود انتظار داشته باشند.
از همان ابتدا والدین باید ببینند فرزندان آن ها چه علائق یا سلائقی دارند؛ چرا که این فرزند شماست که قصد دارد با قدم گذاشتن در راه، با تمام وجود خود مراحل مختلف تحصیل را طی نماید نه شما! پس حتماً باید به کاری که انجام می دهد حس مثبتی داشته باشد.
۲- ایجاد شرایط مطلوب برای تحصیل زمینه ای برای پیشرفت تحصیلی
والدین پس از اینکه مطمئن شدند که فرزندشان در مسیر تحصیلی مورد علاقه خود گام بر می دارد؛ باید شرایط مطلوب را برای پیشرفت آن ها فراهم نمایند.
مثلاً بهتر است که اتاق آرامی را به فرزند خود برای مطالعه اختصاص دهند. حتی در موضوعات درسی که فرزندشان دچار ضعف می باشد در صورتی که خود توانایی دارند به آن ها کمک کنند یا اینکه از معلم خصوصی و متخصص برای پیشرفت فرزند خود و رفع نمودن نقاط ضعف آن ها استفاده نمایند.
همچنین والدین بهتر است که ساعات خواب و بیداری و مهمانی ها و غیره را با توجه به شرایط فرزند خود تنظیم نمایند تا در روند پیشرفت تحصیلی آنان اختلالی ایجاد نشود.
۳- توجه بیش از اندازه به فرزند مساوی است با افت تحصیلی
والدین در تمامی مراحل تحصیل فرزند خود باید توجه داشته باشند که میزان توجه خود به فرزند خود را در حدی نگه دارند که باعث وابستگی او به پدر و مادرش نشود، در غیر این صورت خود والدین پس از مدتی خسته می شوند و این خود، فرزند را نه تنها از پیشرفت تحصیلی باز می دارد بلکه به طور کلی ممکن است باعث افت تحصیلی وی گردد.
از سن ۹ تا ۱۲ سالگی نیاز به کمک گیری فرزندان از والدین بیشتر از سایر سنین است. البته این موضوع تا حدی طبیعی است ولی بعد از این سن، والدین کمتر باید به رفع نیازهای فرزند خود بپردازند تا خود راهی برای رفع آن ها پیدا کند. به تدریج والدین باید صرفاً در جایگاه رهبری فرزندان خود قرار گیرند.
۴- تفریح اندازه و به موقع مساوی است با پیشرفت تحصیلی
مطالعه بی وقفه و شرکت در کلاس های پی در پی هرگز به معنای پیشرفت تحصیلی نیست، بلکه هر از گاهی با برنامه ریزی والدین باید فرزندان بازی نمایند و یا به مسافرت بروند تا مجدد نیروی خود را بازیابند.
والدین با این کار به طور قطعی شاهد پیشرفت فرزند خود خواهند بود. هیچ گاه والدین نباید تفریح به جا و مناسب را اتلاف وقت تلقی کنند و از این طریق به فرزندان خود حس اتلاف وقت را انتقال دهند.
ترتیب دادن یک مسافرت یا هر نوع تفریح دیگری حتی می تواند به عنوان تشویقی برای پیشرفت تحصیلی فرزندشان و ادامه آن محسوب شود.
شما در این باره چه دیدگاهی دارید…؟
دوستدارتان محمد جانبلاغی