لجبازی کودکان

اشتباهات رایج تربیتی که باعث لجبازی کودکان می شود

حتماً در اطراف خود کودک لجباز دیده اید. کودک لجباز اصولاً دوست دارد که کارها را طبق نظر خود و بدون توجه به نظر والدین خود انجام دهد.

هنگامی که شما کودک لجباز را از انجام عملی منع می کنید؛ کودک لجباز شما اشتیاق بیشتری برای انجام آن کار از خود نشان می دهد و در نهایت کار موردنظر خود را انجام می دهد.

بسیاری از خانواده ها از دست کودک لجباز خود به ستوه آمده اند و در پی آن هستند تا با ریشه یابی عوامل لجبازی در کودک، دیگر کودک لجباز خود را به حالتی تربیت کنند تا رفتار متعارفی پیدا کند.

۱- توجه بیش از حد یا کم توجهی، کودک لجباز حاصل می آورد

گاهی والدین با میزان توجهی که به کودک خود می کنند، باعث می شوند تا وی به یک کودک لجباز تبدیل شود.

در واقع میزان توجه والدین کودک لجباز حالت متعادلی ندارد. یا بیش از حد به کودک توجه می کنند و یا اینکه به قدر کافی به کودک خود توجه نمی کنند که این خود عاملی می شود برای این که کودک لجباز کم کم شکل بگیرد.

بهتر است والدین میزان توجه خود به کودک را در حد نرمال حفظ کنند تا شاهد تبدیل کودک خود به یک کودک لجباز نباشند. اگر تمام خواسته های کودک خود را یکی پس از دیگری برآورده سازید؛ با توجه بیش از حدتان، او را تبدیل به یک کودک لجباز می کنید.

۲- سرزنش زیاد کودک باعث تبدیل او به یک کودک لجباز می شود

والدین باید دقت داشته باشند که بیش از حد کودک خود را سرزنش نکنند و گاهی هم از سرزنش او دست بردارند و اجازه دهند تا کودک به تدریج به اشتباهات خود پی ببرد؛ به این ترتیب دیگر شاهد به وجود آمدن یک کودک لجباز نخواهند بود.

حتی بهتر است تذکرات بیشتر با مهربانی و روی خوش به کودک داده شود تا از بوجودآمدن کودک لجباز در خانواده جلوگیری گردد. بهتر است زیاد هم به کودک دستور ندهید چون بعد از مدتی دیگر دستورات شما را اجرا نمی کند و در این حالت به سمت لجبازی می رود.

۳- اگر برای حسادت های کودک خود کاری نکنید، او به یک کودک لجباز تبدیل می گردد

شاید کودک شما نسبت به کودک دیگری در خانواده یا اقوام و یا حتی در همسایگی حسادت می کند. چنین حس حسادتی در کودک هم می تواند او را به کودک لجباز تبدیل کند.

بهتر است در این گونه مواقع با دیدن نشانه هایی از لجبازی با کودک خود صحبت کنید و حس محبت را در درون کودک لجباز خود نسبت به کودکانی که حسودی می نماید؛ تقویت کنید. به این صورت شما به او کمک می کنید تا دیگر یک کودک لجباز نباشد.

۴- کودک شما با بدقولی های شما تبدیل به یک کودک لجباز شده است

والدین باید سعی کنند تا به وعده هایی که به کودک خود می دهند؛ عمل کنند و گرنه کودک خود را به یک کودک لجباز تبدیل می کنند و در نهایت کودک به تمام قول ها و وعده های والدین خود بی اعتماد می شود و توجیه مناسبی برای لجبازی خود پیدا می کند.

از نظر تربیت صحیح فرزند نیز بهتر است والدین، وعده هایی را که امکان و توان انجام آن را ندارند به کودک خود ندهند؛ چرا که ممکن است شخصیت آینده کودک خود را به شدت تحت تأثیر قرار دهند.

شما در این باره چه دیدگاهی دارید…؟

دوستدارتان محمد جانبلاغی

5/5 - (23 امتیاز)
فیسبوک
توییتر
لینکدین
پینترست
ردیت
اسکایپ
تلگرام
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما