یک بدنامی بزرگ پیرامون موضوع سلامت روان وجود دارد و افسانه های زیادی نیز با آن همراه شده است.
یکی از این افسانه ها این است که مراجعه برای درمان به معنای این است که شما دیوانه اید. متاسفانه این افسانه، تعداد بی شماری از افراد نیازمند کمک را از خدماتی که می توانست برایشان مفید بوده و زندگیشان را تغییر دهد محروم کرده است.
محمد جانبلاغی در مقاله ی زیر از طریق شرح دقیق ماهیّت روان درمانی، از این ادعای پوچ و بی اساس پرده گشایی می کند.
روان درمانی به واقع امری بسیار ساده است. کاریست که شما برای خود انجام می دهید تا آگاه تر و هوشیارتر شده و خود، فرمان زندگی خویش را به دست بگیرید.
این فرآیند شامل گفت وگو با یک متخصص سلامت روان است که جهت انجام روان درمانی در یک زمینه (رویکرد) مشخص مدرک گرفته است.
بسیاری از افراد، هفته ای یکبار، حدود ۴۵ دقیقه یا بیشتر، درمانگر خود را ملاقات می کنند؛ این ملاقات ها برای برخی با دفعات بیشتر و برای بعضی دیگر با دفعات کمتر اتفاق می افتد.
اساساً روان درمانی، مکالمه با فردی است که در زندگی شما حضور ندارد. تمرکز مکالمه روی شماست زیرا هدف از آن این است که شما بتوانید احساس بهتری را تجربه کنید.
بعضی از مواقع درمانگر از شما در مورد اهدافتان در زندگی پرس و جو می کند و جلسات درمانی در جهت رسیدن به این اهداف هدایت می شوند. درمان در سایر مواقع، بسته به اینکه درمانگر چگونه عمل می کند یا چه چیزی برای شما مناسب است، می تواند پایان بازتری داشته باشد.
روان درمانی مختص چه کسانی است؟
حقیقتا روان درمانی برای تمام افرادی است که آرزویشان داشتن فرد بی طرفیست که بتوانند با او در مورد زندگیشان حرف بزنند.
با اینکه روان درمانی به افراد دچار مشکلات سلامت روان توصیه می شود، ملاقات یک درمانگر به معنای دیوانه بودن شما نیست.
در واقع این بدین معناست که شما در تلاش برای زندگی به بهترین شکل آن هستید.
شما متعهد می شوید به صورت هفتگی به زندگی خویش نظری بیفکنید تا بتوانید برای خود بهترین تصمیم ها را گرفته و بهترین حالت خود را احساس کنید.
روان درمانی می تواند به طیف وسیعی از مشکلات کمک کند که تنها محدود به افسردگی، اضطراب، اختلالات خلقی فصلی یا اختلال استرس پس از سانحه نمی شود.
تعارضات بین اعضای خانواده و مشکلات ارتباطی نیز می توانند به طور موثری در روان درمانی مورد توجه قرار بگیرند. داشتن یک شخص ثالث با فاصله ی بیشتر و تخصص در هر مشکلی که با آن دست و پنجه نرم می کنید می تواند بسیار مفید باشد.
بنابراین روان درمانی می تواند از طریق کمک به حل مشکلاتتان و یافتن راه حل هایی دیگری که در غیر اینصورت امکان آگاهی از آن ها برایتان وجود نداشت شما را از حجم وسیع پریشانی ها و هدر رفت زمان نجات دهد.
شما در این باره چه دیدگاهی دارید…؟
دوستدارتان محمد جانبلاغی